Avokado Nasıl Yenir
Avokado nasıl yenir, avokado tropikal iklimlerde yetişen bir meyve olmasına rağmen hem meyve olarak hem de sebze olarak tüketilmeye uygundur. İçinde iri çekirdekli olan, yumurtaya benzer şekilde, koyu yeşil renkli kabuğu olan bir meyvedir. Tüketmek için yeşil kabuğunun soyulması ve içindeki beyaz kısmın yenmesi gerekir. Lezzetinden tam olarak faydalanmayı isterseniz, olgun ve yumuşak olanları alın.
Fakat hemen tüketmeyecekseniz sert olanları alarak gazete kağıdını sarıp saklayabilirsiniz. Fakat buzdolabına koymayın. Mutfakta oda sıcaklığında beklesin. Böylece birkaç günde yenecek kıvamda yumuşar. Avokado değişik şekillerde yenebilir. İster salata hazırlayabilir ister sade olarak ister omletin içinde peynir niyetine ister meyve salatası olarak ya da tatlı olarak yenilebilir. Hayal gücünüz ve damak tadınız bunun için belirleyici olacak.
Avokado nasıl yapılır?
Avokado önce uzun boyundan ikiye bölünür. Ortasında çekirdekli olan kısmı vardır. Bunları kaşık yardımıyla temizleyin. İsterseniz kolayınıza gelirse bıçak kullanın. Bıçağı çekirdeğinin ortasına vurun ve saplayın. Bıçağı oynatarak çekirdeğini yerinden çıkarın. Şimdi meyvenin beyaz olan kısmını istediğiniz gibi küçük küpler şeklinde ya da dilimler şeklinde doğrayın. Arzu ederseniz avokadoyu kaşıkla kabuğundan çıkararak kâsenin içine dökün.
Avokado nasıl yenir?- Avokadoyu tabağın içine alarak, üzerine karabiber, tuz, limon suyu ve zeytinyağı gezdirerek yiyebilirsiniz.
- Avokado salatası yapabilirsiniz.
- Et, tavuk, mantar gibi besinlerle mükemmel uyum sağlar.
- Avokado sote edilerek tüketilebilir.
- Sandviç, hamburger içinde yiyebilirsiniz.
- Omlet hazırlarken içine rendeleyerek peynir niyetine kullanabilirsiniz.
- Avokadoyu rendeleyerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz.
- Tavanın içinde rendelenmiş avokado üzerine yumurta kırabilirsiniz.
Avokadoyu bunun gibi çeşitli şekillerde hazırlayarak yiyebilirsiniz. Emin olun çoğu besin maddesiyle mükemmel uyum sağlar.
21.01.2024 16:33:07
Avokado Nasıl Yenir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|