Avokado besin değeri grafiğinde yer alan zengin A, C ve E vitaminleri cildi tazeler, enerjiyi yükseltir, gribe karşı korur ve metabolizmayı düzenler.
Bunlara ek olarak A, B1, B2, B3, B6, E, K vitaminleri, fosfor, demir, magnezyum, kalsiyum minerallerini bol miktarda içerir. Zengin demir kaynağına sahip olan avokado vücudun direncini arttırır ve hastalıklara karşı korur. Avokado yüksek oranda yağ içermesine rağmen içerdiği yağ doymamış olduğu için çok faydalıdır. Avokadonun içerdiği yağ mineralleri kalp ve damar hastalıklarına karşı bir kalkan oluşturur kolesterolün yükselmesini önler.
Avokado besin değeri incelendiğinde Lutein ve Glutathion türünde antioksidanlar içerdiği gözlenebilir. Bu antioksidanlar zararlı toksin maddelerin vücuttan atılmasında yardımcı görevler üstlenirler. Bu aminoasitler ayrıca bağışıklı sistemini güçlendirdiği için hamile kadınlar ve çocuklara özellikle önerilen bir meyvedir. Aspagarin, glutamit aminoasitleri ile çok yağ iöermesine rağmen yağ yakmada da çok iyidir. Metabolizmayı hızlandırdığı için vücudun tazelenmesini sağlar. Erişkin bir avokado meyvesi ortalama 125 gramdır ve 200 kaloriye sahiptir. Meyve çekirdeği çıkarıldığında ağırlığı 100 grama düşebilir.
Dış kabuğu soyulup içindeki açık yeşil-beyaz kısmı tüketilir.