{ "title": "Hamilelikte Avokado", "image": "https://www.avokado.gen.tr/images/Hamilelikte-Avokado-36.jpg", "date": "21.01.2024 16:38:32", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Hamilelikte Avokado, rahatlıkla yenilebilir. Avokadonun kabuğu yeşildir, yenen kısımları ise beyazdır. Avokado iri çekirdekli bir meyvedir. Avokado toplandıktan sonrasında tam olgunluğa ulaşır. Lezzetini ve tadını anlamak için olgunlaşmasını beklemeniz gerekir. Bunun için de hemen tüketmek için alıyorsanız yumuşak olanını seçmenizi tavsiye ederim. Ayrıyeten de seçerken derisinin parlak ve kaygan olmasına ve avokadoyu salladığınızda çekirdeğinin sesinin gelmesine dikkat etmeniz gerekir. Eğer birkaç gün sonra tüketecekseniz, Avokadonun sert olanını seçmeniz gerekmektedir.

Avokadonun hem hamilelikte hem de normal zamanlarda faydaları da bulunmaktadır. Mesela; kabızlığa karşı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunur. İçermekte olduğu doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önlerken, kalp ve damar rahatsızlıkları için de en güzel doğal ilaçtır. Avokado, vücudumuzda toksik maddeleri etkisiz hale getirip, yaşlılığa yol açmakta olan zararlı kötü maddeleri de yok eder. Dolayısı ile yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemek için önemli bir rol oynayan meyvedir. İçerisinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile kadınların dengeli ve sağlıklı olarak beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdendir. Avokado, insan vücudunun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak da görev yapmaktadır.

Hamilelikte Avokado, bu dönemde avokado hem anne hem de bebekler için faydalı bir meyvedir. Avokado lezzetli bir meyve olmasıyla birlikte özellikle folik asit ve kalp dostu yağlar içermesinden dolayı oldukça kıymetli bir meyvedir. Avokado meyvesi bütün meyveler içinde folik asit düzeyi zengin olanlardan bir tanesidir. Yarım kâse miktarı kadar avokado 45 mikrogram kadar folik asit içermektedir. Bilinmiş üzere folik asit hamilelikteki beslenme sürecinde oldukça önemli bir vitamin kaynağıdır. Özellikle de hamilelik zamanının ilk 3 ayında kritik düzeyde önemli yeri vardır. Zira anne karnındaki olan bebeğin sinir sisteminin gelişmesi (Beyin ve omurilik vb.) için folik asit vitaminine ihtiyaç duyulmaktadır. Folik asit bebeğin doğum kusurları tehlikesini düşürmektedir. Folik asit yardımcı vitaminlerle alınabildiği üzere, bunun yanı sıra folik asit içermekte olan besinlere de ağırlık verilmelidir. Bu manada Avokado hamile bayanlar için folik asit gereksinimini karşılamak için önemli bir meyvedir.

Avokado meyvesi hamileliğin ilk üç ayında hem de hamileliğin öncesinde 1- 2 ay vücuda folik asit almak önem taşımaktadır. Günlük 0,4 miligram folik asit alınması öneriliyor. Bu değerli ve kıymetli vitamini Avokado gibi folik asit zengini olan meyvelerden alarak mümkün olur. Hamilelik sürecinde gebe bayanların enerji oranları da düşük olabilir. Avokadonun bir diğer faydası da enerji veren bir meyve olmasıdır. Vücudu daha enerjik halde hissettirir. Onun içinde bu bilgilere dayanarak güvenle hem kendiniz hem de karnınızdaki bebeğiniz için sağlıklı olan bu Avokado meyvesini tüketebilirsiniz. Lakin yine de yemeden önce ilk olarak doktorunuza sormanızı da öneririm.
" } ] }