{ "title": "Avokado Püresi", "image": "https://www.avokado.gen.tr/images/avokado-puresi.jpg", "date": "19.01.2024 23:29:48", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Avokado püresi: Enerji değeri yüksek bir meyvedir avokado. A, E ve B grubu vitamini açısından zengindir. Yağ ve protein açısından önemli bir yere sahiptir. Potasyum mineralini barındırır. Avokado bağışıklık sistemini güçlendirir ve kabızlığı önler. Cildin yenilenmesine yardımcı olur ve yaraların iyileşmesini sağlar. Kalp hastalığı ve damar hastalıklarına karşı etkilidir. Kanser oluşumunu engeller. Kolesterolü olan bir bireyin kolesterolünün yükselmesini önler. Bu nedenden dolayı doğal bir ilaçtır. Yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri önleyerek yaşlanma sürecini yavaşlatır. Hamile kadınlar ve çocuklar için çok yararlıdır. Lezzetli olması için tam olarak olgunlaşmış olması gerekmektedir. Yumuşak olan avokado olgunlaşmış ve lezzetli demektir. Akdeniz ikliminde yetişen bir meyvedir. Nemlendirici bir özelliğe sahip olduğu için sedef ve egzama sorunlarına iyi gelmektedir. Demir çok olduğundan kansızlığa iyi gelir. Meyve olarak yenmesinin dışında salata ve yemeklerde de çok fazla kullanılmaktadır. Avokado yaprağı ise böbrek taşlarını düşürmeye yardımcıdır. Böbrek sancısı çeken bir birey kurutulmuş avokado yaprağını kaynatıp içtikten sonra sancısının azaldığı görülmektedir. Avokadodan hazırlanmış olan maskeler cildi güzelleştirir ve ferahlık verir. Güneş koruyucu kremlerin geneli avokado yağından yapılmaktadır. Çünkü zararlı güneş ışınlarından koruma özelliği vardır. Cildi rahatlatır. Yüz, göz, cilt maskelerinde avokadonun önemli bir yeri vardır. Avokado tüketileceği zaman kararmaması için limonlu suda bekletilebilir. Yemeklerde ise en çok tavuğa yakışır.

Avokado püresi tarifi malzemeleri
Avokado püresi tarifi hazırlanış şekli: İlk olarak avokadonun çekirdeği çıkarılır. Avokado soyulur ve soyulduktan sonra iyice ezilir. İçerisine yoğurt ve buğday ruşeymi eklenir. İyice karıştırılır. İsteğe göre birkaç damla limon damlatılabilir. Arzuya göre istenilen miktarda tuz atılır.
" } ] }