{ "title": "Avokado Meze", "image": "https://www.avokado.gen.tr/images/Avokado-Meze-96.jpg", "date": "19.01.2024 20:46:46", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Avokado meze; Avokado meyvesi evlerimizde yenen bir meyve olmadığından dolayı birçok kişi avokado ile henüz tanışmamıştır. Avokado meyvesi ülkemizde yeni yeni halkın tüketimine yaygınlaşmaya başlamıştır. Avokado mezesinin tıpkı görüntüsü diğer mezelere benzemektedir. Bu meze kaşık kaşık yenebilen bir meyve haline gelir. Avokado meyvesinin besin değeri çok yüksektir. Ayrıca kalori değeri yüksek ve yağlı bir meyve çeşididir. Fakat avokadonun içeriğindeki bu yağ kesinlikle zararlı bir yağ çeşidi olmadığından bu meyveyi gönül rahatlığı ile ailenize yedirebilirsiniz. Ayrıca tam tersine içerisinde bulunan bu yağlar omega altı, omega üç, oleik asit ve linoleik asitten oluştuğu için çok faydalı bir yağdır. Oleik asidin yapılan birçok araştırmada insanlardaki yüksek tansiyon riskini azalttığı, kolesterolü dengelediği kalp damarlarını koruduğu ve kötü kolesterolü düşürme etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca sahip olduğu özellikler diyabet hastalarının da insülin ihtiyacını azalttığı saptanmıştır.

Avokado meyvesi diğer meyve çeşitlerine göre içerisinde C vitamini ve yüksek derecede potasyum bulundurmaktadır. Avokadoyu yemek veya mezesini yapabilmek için mutlaka olgunlaşmasını beklemek gerekir. Avokado meyvesini alırken olgunlaşmış ve de yetmiş olmasına dikkat etmek önemlidir. Bunun en önemli ayrıntısı ise yumuşak olmasıdır. Tropik bir meyve olan avokado soğuk havayı sevmez. Gelelim avokado mezesinin yapılışına ve malzemelerine. Burada önemli olan olgunlaşmış avokadolardan mezenin yapılmasıdır.

Avokado meze malzemeleri
Avokado meze nasıl yapılır?

Genellikle dışarıdan aldığımız Avokadolar hep sert bir yapıya sahip olur. O yüzden mezesini yapabilmek için mutlaka olgunlaşmasını ve de yumuşamasını beklemeniz gerekmektedir. Yumuşayan avokado meyvesinin yeşil kabukları ince bir şekilde soyulduktan sonra içerisindeki çekirdekleri çıkarıp bir kabın içerine koyunuz. Daha sonra iyice ezerek püre haline getiririz. Ezilip püre haline gelen avokado meyvesinin içerisine limon suyu, havanda ezilmiş sarımsak, pul biberi, tuz ve zeytinyağı ilave edilerek iyice karıştırılır. Artık avokado mezemiz hazır ve servis edilebilirdir. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.
" } ] }