{ "title": "Avokado Faydaları", "image": "https://www.avokado.gen.tr/images/avokado-faydalari.jpg", "date": "20.01.2024 15:38:20", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "Avokado Faydaları, Enerji değeri yüksek bir meyve olan avokado yağ ve protein bakımından da oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda A ile E vitaminiyle birlikte B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri barındıran besleyici bir besindir. Vücuttaki dokularının, cildin yenilenmesine yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır, iyi bir hücre koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur, kalp ve damar sağlığı açısından da yararlıdır. Şunu belirtmekte fayda var; bütün bu saydıklarımız hiçbir zaman mucizevi bir şekilde sayılan hastalıklara direkt olarak etki ettiği anlamında değildir. Avokado da bütün meyve ve sebzeler gibi doğal olarak yetiştirildikleri sürece vücuda sağlığa dolaylı olarak faydalıdır. Hiçbir meyve ya da bitki türü tek başına sağlık problemlerini ortadan kaldırıcı etkiye sahip değildir. Fakat makalemizin ilk başlarında belirttiğimiz gibi faydaları vardır. Fakat bir tek avokadonun tüketilmesi belirtilen sağlık problemlerini ortadan kaldırıcı özellikte değildir. Kabızlığa karşı etkilidir ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önleyerek kalp ve damar hastalıkları için en iyi bir doğal ilaçtır.

Vücutta toksik maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlanmaya yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatır ve hastalıkları önlemede her bitki ve meyve gibi önemli rol oynar. İçeriğinde bulunan mineral, protein ve vitaminler küçük çocukların, hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde gerekli olan maddelerdir. Avokado, vücudun protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmasında düzenleyici görev yapar. Bu meyve tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Çarşıdan satın alındığında ya da bahçeden toplanan sert avokadolar birkaç gün sonra kendi kendine olgunlaşır. Gerçek lezzetini anlamak için meyvenin olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Avokado eğer hemen tüketilmek üzere satın alınıyor ise yumuşak olanı seçmek gerekir. Yüksek besin değeriyle bilinen avokado yeşil kabukludur, yenilen kısımları açık yeşil renktedir ve iri çekirdekli bir meyvedir.

Genel olarak Akdeniz iklim kuşağına yakın olan bölgelerde yetişir. Avokado yaprağının böbrek taşlarını düşürmeye faydası vardır. Böbrek sancısı çeken kişilerin başvurması gereken bir bitkidir. Böbrek taşından dolayı sancı çekenlerin imdadına Avokado yaprağı yetişiyor. Bir yemek kaşığı kurutulmuş avokado yaprağın kaynayan bir bardak suyun içine atın ve sekiz dakika boyunca kaynatın. 15 gün boyunca bu şekilde devam edildiği taktirde böbreklerden dolayı oluşan sancı azalacak kimi zaman ise ortada kalkacaktır. 100 gr avokado yaklaşık olarak 165 kaloriye denk gelir. Üreme sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olur.
" } ] }